Uue erakonna looja on Propastopi püsikunde

16.06.2023

Eestis on loomisel uus erakond – Eesti Rahva Erakond (ERE). Tulevase poliitilise tegevuse programm kutsub muuhulgas Eestit oma geopoliitilist asendit arvestades olema neutraalne.

Tulevase erakonna üks eestvedajaid on ettevõtja Harry Raudvere. Erakonna asutamisüritusel esinedes ütles Raudvere, et Koos liikumises on osalenud mitmed ERE liikmed. Mees on ka varem Propastopi tähelepanu pälvinud. Näiteks kajastasime tema otsusest osaleda liikumise“Вместе” korraldatud videoarutelul “NATO hävitab Vene-Soome kokkulepped”, milles väidetavalt osales tuntud Kremli-meelne publitsist Johan Beckman.

Raudvere töötab teatavasti Tartu Hoiu-laenuühistus:

Ja on ka teada, et just selles ettevõttes koguti vahendeid Koos liikumise toetamiseks:

Tulevase erakonna eestvedajate hulgas on veel ettevõtja Indrek Pähnapuu ja Kremli-meelsete sotsiaalmeedia postituste tõttu EKRE-st välja heidetud Võru linnavolikogu liige Kertu Luisk. Samuti on ERE-ga seotud Ülle Pukk ja Vladimir Makarov.

Propastopi hinnangul on tõenäoline, et peale erakonna registreerimist liitub sellega  “Koos” / “Вместе” liikumise liikmeid. Saame näha.