Kremlimeelsed kontod nägid Kallase tagasiastumist Putini võiduna

11.07.2022

Läinud nädalal andsid kolm Eesti erakonda teada koalitsiooni sündimisest, mida hakkaks taas juhtima Kaja Kallas. 

Sotsiaalmeedia kremlimeelsed kontod näitasid Kallase tagasiastumist aga Venemaa presidendi Vladimir Putini võiduna. Seda arusaama levitas erinevates keeltes hulk kontosid, mis toetavad avalikult Venemaa sõda Ukrainas ja on varmad jagama Kremli jutupunkte. 

Kaja Kallas on leidnud rahvusvahelises meedias laialdast toetust seisukohtadega, mis toetavad Ukrainat ja vastustavad Venemaa sõda Ukraina vastu. Tema tagasiastumist kujutatakse kremlimeelsete kontode poolt nende seisukohtade lüüasaamisena Eestis. 

Mitmed kontod sidusid Kallase tagasiastumise Suurbritannia peaministri Boris Johnsoni tagasiastumisega ning nägid ka Johnsoni tagasiastumise taga Johnsoni Venemaa-kriitiliste seisukohtade ebapopulaarsust. 

Paralleelreaalsust, milles Moskva praegu elab, ilmestab ka Moskva finantseeritava väljaande Baltnews sotsiaalmeediakontol tehtud küsitlus, kelle Putin Boris Johnsoni lahkumise järel järgmisena vallandama peaks. 

Kuvatõmmised on pärit loos mainitud postitustest.