Lennukipropaganda ametlik tulemine

24.04.2020

Propastop kirjutas aprilli alguses, kuidas Eestisse Hiinast kaitsemaske transportinud lennufirma Volga-Dnepr rakendati Venemaa meedia poolt propaganda teenistusse.

Kuigi tegemist oli tavalise kaubatarnega ja mitte lennufirma või Venemaa heategevuega Eestile, seda meedias siiski sellisena esitleti.

Teisipäev andis sellele propagandajuhtumile järgmise peatüki ja uut hoogu, kui Venemaa saatkond Tallinnas avaldas sotsiaalmeediakanalites eesti- ja venekeelsed postitused, milles tõstis esile lennufirmade Volga-Dnepr, Aeroflot ja Ikar olulist panust Eestis koroonapandeemiaga võitlemisel.

Saatkonna sotsiaalmeediapostitustega on saanud üheselt selgeks, et “heategevus” on tegelikult Putini režiimi propagandasõnum, eesmärgil välja murda rahvusvahelisest isolatsioonist ning sellele on osutanud mitmed Lääne väljaanded, näiteks BBC, Coda ja Foreign Policy.

Foto: väljavõte Venemaa saatkonna facebookikontolt