Eestit halvustav valveekspert annab siin videoloengu

16.04.2020

Viimastel kuudel Eesti ja Balti riikide suunas negatiivsetes toonides väljaütlemistega aktiveerunud ajaloolane Nikolai Meževits peab järgmisel nädalal Impressumi klubis eestimaalastele videoloengu.

Propastopi lugejatele on Venemaa Balti Uuringute Keskuse juht Nikolai Meževitš tuttav 2017. aasta algusest, kui Svobodnaja Pressa avaldas temaga pikema intervjuu pealkirja all  “Leningradi tuumajaam on saanud eestlaste sihtmärgiks”.

Tookord käis Meževits tundmatule Eesti eksperdile toetudes välja mõtte, et Eestil on plaan Venemaa agresiivsete sammude korral rivist välja viia sealsete tuumajaamade ohutussüsteemid.

Möödunud nädalal levis Eesti venekeelses sotsiaalmeedias Meževitsi väljaütlemine, et koroonakriisi tõttu kannatab majanduslikult Balti riikidest kõige rohkem just Eesti. Meževits on olnud Venemaa meedias sh Sputnikus aktiivne valvekommentaator Eesti ja teiste Balti riikide teemadel, väljendades valdavalt negatiivseid hoiakuid Eesti, Läti ja Leedu kohta.

Impressumi klubi
Meževits peab videoloengu aruteluklubi Impressum korraldamisel. Impressum on diskussiooniklubi, mis koguneb kord kuus Tallinnas hotell Euroopa konverentsisaalis. Esinema kutsutakse erinevate elualade inimesi Venemaalt. Enamasti kattuvad lektorite vaated Kremli ametliku poliitikaga ja on Eesti suhtes vaenulikud. Mõned esinejad on saanud ka sisenemiskeelu Eestisse.

Õhtuleht tegi 2015. aasta reportaaži ühelt klubi kohtumisõhtult, kus käsitleti Ukraina sündmusi.

Aruteluklubi veab Komsomolskaja Pravda Euroopa versiooni kompravda.eu väljaandva OÜ SKP Media juht Igor Teterin.

Foto: videoloengu reklaam