Sotsiaalmeedia võitlustandrite ekspert külastab Eestit

23.05.2019

22.-26. maini toimub Tallinna kirjandusfestival HeadRead, millest sel aastal võtab osa ka sotsiaalmeedia mõju infosõjas kirjeldava populaarse raamatu„War in 140 Characters: How Social Media Is Reshaping Conflict in the Twenty-First Century“ autor David Patrikarakos.

Ühendkuningriigist pärit Patrikarakos on ajakirjanik, telesaatejuht ja mitmete raamatute autor, kes teeb kaastööd nii Politico Europile, the Guardianile, kui ka  Ameerika väljaandele Daily Beast. Akadeemilises maailmas lööb Patrikarakos hetkel kaasa St Andrew ülikooli juures Šotimaal, tegeledes seal Iraani uuringutega.

Patrikarakose laiem tuntus tuli koos sotsiaalmeedia erinevaid infosõja tahke kirjeldava raamatuga „Sõda 140 tähemärgiga: kuidas sotsiaalmeedia 21. sajandi konflikte ümber kujundab“.

2017. aastal välja antud raamat oli üks esimesi suuremat tähelepanu pälvinud teos sotsiaalmeedia vähem tuntumatest pooltest. David toob lugejani erinevad sotsiaalmeedia ja elektroonilise inforuumi kasutamise võimalusi läbi praktiliste ja isiklike lugude. Näiteks kirjutab ta lahti Eliot Higginsi ja Bellingcati loo, Propastopi lugejatele tuttava Farah Bakeri loo, aga ka näiteks Ukrainas eesliinil võitlejatele abi koguva ja jagava Anna Sandalova kaasahaarava loo.

David Patrikarakos esineb festivalil HeadRead laupäeval, 25. mail kell 12.00 Kirjanike Majas.

Foto festivali HeadRead lehelt.