Propastop sotsiaalmeedias: nüüd ka vene keeles!

18.03.2019

Alates märtsikuust jagame blogi postitusi regulaarselt sotsiaalmeedias (ehk somes) ka vene keeles. Oleme avanud venekeelsed grupid keskkondades Facebook, Vk (Vkontakte) ja Ok (Odnoklasniki). Kui sul on vene keelt rääkivaid sõpru ja tuttavaid, kes on huvitatud meediakirjaoskusest, tahavad lugeda Venemaa mõjutustegevusest naabermaades ja inforünnakutest Eesti vastu, siis kutsu teda nende gruppidega liituma:

facebook.com/propastoprus

vk.com/propastop

ok.ru/propastop

Tegutseme kolmes keskkonnas paralleelselt, sest soovime oma sõnumiga jõuda nii Eestis kui Venemaal elavate lugejateni. Kui Eestis elavad venekeelsed inimesed kasutavad aktiivselt  just Facebooki, siis Venemaal on kõige populaarsemateks somekeskkondadeks hoopis Vk ja Ok. Vk-d külastab igapäevaselt 28% Venemaa elanikest, siin on palju nooremaid kasutajaid. Ok igapäevane lugejate osakaal on 19% ja see keskkond on populaarsem keskealiste hulgas. Võrdluseks, Facebooki külastab iga päev kõigest 4% venemaalastest.

Lisaks venekeelsetele on Propastop somes aktiivne veel eestikeelsena Facebookis ja ingliskeelsena Twitteris.

Andmed keskkondade populaarsuse kohta on pärit siit.

Foto: NOGRAN s.r.o / Flickr /CC