New York Times Venemaa mõjutustegevusest

19.11.2018

New York Times avaldas kolmest veerandtunnisest loost koosneva videoseeria, milles käsitletakse Venemaa mõjutustegevust propagandast ja valeuudistest, kuni aastatepikkuste mõjutuskampaaniateni välja.

Adam E. Ellicki ja Adam Westbrooki poolt kokku pandud seeria toob vaatajani lood tuntumatest libauudiste juhtumitest nagu näiteks Pizzagate juhtum, George Sorosega seotud vandenõuteooriate laine, õpikunäiteks kujunenud juhtum vastanduvate huvigruppide üheaegsetest meeleavaldustest Texases ning lõpetades Venemaa desinformatsioonikampaaniate esiisa „Operatsioon Infektsioon“ tausta avamisega.

Kolmandas osas võetakse vaatluse alla ka propagandavastane võitlus ning tuuakse esile mõned väljapaistvamad ettevõtmised nii Lähis-Ida riikides, kui ka Baltikumis ja Ukrainas. Teiste hulgas leiab äramärkimist ka Propastopi ettevõtmine.

Foto: väljavõte NYT veebist.