Kuidas tunda ära Twitteri libakontosid?

15.01.2018

ERRi portaal on avaldanud Urve Eslase poolt tehtud täistõlke Atlantic Councili vanemteadur Ben Nimmo artiklist, kus õpetatakse „puust ja punaseks“ meetodil ära tundma Twitteris levivaid botte ning libakontosid.

Avaldatud materjal on väärt lugemine, kuna viimasel paaril aastal on Twitteri keskkond olnud oluliste protsesside tõukajaks ja mõjutajaks, sisaldades samas oluliselt suurel määral robotkontosid.

Nimmo kirjutab: „Bot’id – automatiseeritud sotsiaalmeedia kontod, mis esitavad end inimestena – on Twitteris sagedased. Neid on miljoneid ja nende võrgustikud võivad hõlmata poolt miljonit omavahel seotud kontot.

Bot’id võivad oluliselt kallutada debatti, eriti siis, kui nad koos tegutsevad. Neid saab kasutada selleks, et muuta mõni väljend või märksõna populaarseks, nagu DFRLab on varem näidanud; neid saab kasutada sõnumi või artikli võimendamiseks; neid saab kasutada sõnumi või teiste kasutajate ründamiseks. „

Twitteris oli 2017. aasta kolmandas kvartalis ca 330 000 000 aktiivset kontot, millest ligikaudu 15% olid libakontod.

Foto: kuvatõmmis Atlantic Councili kodulehelt