Propastopi raamatukogu – Propagandast ja mõjustamisest : uusi ja klassikalisi käsitlusi

14.09.2017

Garth S. Jowetti ja Victoria O’Donnelli raamat «Propagandast ja mõjustamisest -uusi ja klassikalisi käsitlusi» on viimase aastakümne üks mahukamaid ja ammendavamaid eesti keeles ilmunud teoseid propaganda ja mõjustamise valdkonnast.

2011. aastal avaldatud teos koondab endasse 14 teemat 16 autorilt. Lugejale avatakse propaganda olemus ja tunnusjooned ning vaadatakse retoorika ja propaganda õpetamise tulevikku. Minevikust leiavad käsitlemist propaganda teemad Ameerika, Saksamaa ja Nõukogude Liidu sõjaaajaloo vaates.

Lisaks võetakse vaatluse alla Hitleri „Minu võitluse“, Korea sõjavangide, USA avaliku diplomaatia ja 11.septembri rünnakute temaatika ning täiendusena pakutakse analüüsi tehiskeskkonna mõjust ja psühholoogilise sõja otstarbest.

Raamatule on järelsõna kirjutanud riigi- ja poliitikateaduste doktor Agu Uudelepp, kes võtab raamatu olulisuse kokku järgnevalt: „Jowetti ja O´Donneli raamatu kõige tähtsam roll 21. sajandi alguse Eestis ongi teadvustada siinsetele inimestele meie emakeeles, kuidas viimase paarisaja aasta jooksul on Tõde loodud ja levitatud. Tänu sellele suudame ehk paremini ära tunda meid ümbritsevad kunstlikult loodud seisukohad, näha selgeid fakte ja otsustada nende alusel oma peaga.“