Ilmunud on oluline raamat propagandast

23.01.2017

van herpen ja raamatPropastop ei ole veel kirjutanud ühe olulise teose ilmumisest eesti keeles. Detsembris jõudis riiulitele Hollandi julgeolekuekspert Marcel H. Van Herpeni raamat “Putini propagandamasin. Pehme jõud ja Venemaa välispoliitika” Kaili Tamme tõlkes ja Sisekaitseakadeemia kirjastuse väljaandel.

Autor näitab, et Kremli propagandapealetung on põhjalikult ettevalmistatud strateegia, mida on viimasel kümnendil katsetatud ja ellu viidud. Vaadeldakse infosõja  meetodeid nagu lääne suhtekorraldusfirmade palkamist, liba-vabaühenduste loomist oma tegevuse kattevarjuks, lääne meediafirmade kokkuostmist, poliitiliste parteide finantseerimist, ülemaailmse televisioonivõrgu RT loomist, lisade avaldamist juhtivates lääne ajalehtedes, õigeusu kiriku ja venekeelse elanikkonna ärakasutamist jms.

Avame raamatuga uue rubriigi “Propastopi raamatukogu”, mis hakkab koondama olulisi eestikeelseid propaganda-alaseid teoseid. Nii on hõlbus saada ülevaadet teemakohasest emakeelsest kirjandusest.

Loe lisaks raamatu ja selle autori kohta:

  • Postimehe intervjuu Van Herpeniga raamatu ilmumise puhul.
  • Ajakirjas Sõdur ilmunud Diana Kaljula intervjuu tõlkija Kaili Tammega.
  • ETV Terevisioonis tutvustavad raamatut saatejuht Urmas Vaino ja Sisejulgeoleku instituudi juhataja Ivo Juurvee.
  • Liisa Tageli kokkuvõte raamatust ning ustlus autoriga ajakirjas Riigikaitse.ee

Pildil kollaaž teose esikaanest ja raamatu autorist. Fotod: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix.