Margus Paas mullistustest ühiskonnas

12.01.2017

bubblesSotsioloog ja Kanal2 uuringujuht Margus Paas kirjutab Postimehes teemadel, mille pärast on südant valutamas ka Propastopi blogi. Ta selgitab ühiskonnas valitsevat segast olukorda, analüüsib seda ning püüab näha selle tulevikku.

“Iga päev luuakse üle maailma sadu, võib-olla ka tuhandeid valeuudiseid, mida omakorda paljundatakse väikeste muudatustega sadu tuhandeid kordi kümnetele miljonitele inimestele vastavalt nende virtuaalsele profiilile. Selline protsess võib lõppeda hullusega, kus mitte keegi ei saa enam mitte midagi uskuda. Ja põhjus on selles, et iga veebiportaal, iga blogi või sotsiaalmeedia konto, kui see on saanud piisavalt palju populaarseks, võib olla autoriteetne sõnumiallikas. Kusjuures autoriteetsuse kriteeriumiks pole just nimelt mitte usaldusväärsus, vaid populaarsus, levi ja tsiteeritavus.”

Foto: Richard Ling/Flickr/CC