Propagandast, mänguliselt

04.08.2016

Propastop on kirjutanud, kuidas erialaste terminitega liialdamine kaitseväge ja NATOt puudutavates uudistes muudab need lugeja jaoks raskesti arusaadavaks.

Sama tunne valdab meid ka tekstide juures, mis käsitlevad Eesti meedias propagandat. Enamasti on nende vormiks sõnaküllane arvamusartikkel või kuivas keeles raport, mis kihab joonealustest viidetest ning lugeja jaoks võõrastest terminitest nagu strateegiline kommunikatsioon, psühholoogiline kaitse või mõjutustegevuse narratiiv.

Kas tõesti ei saa propagandast kirjutada lihtsamalt?

Otsustasime seekord Venemaa propaganda jutupunktid lugeja ette tuua natuke mängulisemas vormis. Võta ette mõni rahvusvahelisest meediast pärit Eesti kohta käiv artikkel või uudis ning proovi, kui mitu risti sa Propagandabingo mänguväljale saad. Jaga oma tulemust Propastopi Facebooki lehel – võid võita auhinna!
Propagandabingo