Mis on strateegiline kommunikatsioon?

28.07.2016

Raport esikaasValitsuse kommunikatsioonibüroo ametist lahkuv strateegilise kommunikatsiooni nõunik Ilmar Raag ja nõunik Aleksei Günter on kokku pannud raporti peakirjaga “Eesti strateegilise kommunikatsiooni kilde 2015-2016”.

Propastop avaldab dokumendi esimese osa, mis annab ülevaate teoreetilisest taustast, millele toetub Eesti riigi stratkomm, psühholoogiline kaitse ja võõrpropagandale vastu seismine. Loe raportit siit ning kommenteeri seda seejärel Propastopi Facebooki lehel. Kas sinu hinnangul on  Eesti riigi strateegilise kommunikatsiooni teoreetiline alus adekvaatne? Kas lisaks erialakeelsele dokumendile on Eesti psühholoogilise kaitse eest seisjad suutnud oma töö olemuse ka tavalisele inimesele selgeks teha? Kas pead termini “strateegiline kommunikatsioon” kasutamist igapäevases meedias selgust loovaks või segadust tekitavaks?

Plaanime õige pea avaldada ka raporti teised osad: Eesti strateegilise kommunikatsiooni olemuse defineerimine, Venemaa infotegevuse hindamine, Venemaa telemaastiku analüüs ja Krimmi annekteerimise õppetunnid.

Avalehe pildil Ilmar Raag Postimehe arvamusliidrite lõunal märtsis 2016. Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpix