Kui Pikker NATOt rappis

14.07.2016

NATO karikatuurNATO Varssavi tippkohtumise taustal on Postimehe välisuudiste toimetaja Jürgen Tamme kirjutanud mõnusa loo nõukogudeaegsetest NATO-vastastest karikatuuridest. Tegemist on Eest oma propagandaklassikaga! Lisaks suvisele  nostalgilisele meelelahutusele leiab loost ka tõdemuse, et tänapäeva Venemaa propaganda jaoks ei erine maailm poole sajandi tagusest. “Minevikku olevikuga ühendav sõnum on lihtne: Ühendriigid on valmis tegema kõik, et eskaleerida pingeid Venemaaga, kuna nad plaanivad sõda Venemaa vastu, suurendades pingeid ja luues paanikaatmosfääri. NATO on seejuures midagi kahjulikku ja kiiresti levivat, mis tuleb peatada. Ehk teisisõnu: Venemaa on kannataja, maailmavallutuslike plaanidega Ühendriigid ja selle juhitav NATO aga agressiivsed, manipuleerivad ning kahjulikud,” kirjutab Tamme.

Nõukogude poliitilise karikatuuri telgitagustest saab lugeda ning pilte juurde vaadata ka 2012. aastal väljaandes Riigikaitse.ee ilmund intervjuus Hugo Hiibusega.

Pildid postituse juurest on kuvatõmmised kõnealustest lugudest.

Karikatuur Riigikaitse.ee