Sissevaade infosõdalase mõttemaailma

07.07.2016

andrei_manoiloJuunikuu Diplomaatia avaldas Jaanus Piirsalu intervjuu infosõja eksperdi, FSB taustaga Andrei Manoiloga. Eesti meedias on olnud usutlusi inimestega, kes on Venemaa propaganda suhtes n-ö vastaspoolel. Värske vaatenurga annab aga sellise praktiku mõtete lugemine, kelle tööks on Kremli infomanipulatsioonide plaanimine ja ellu viimine.

Propastopi jaoks on loos põnevaid käsitlusi palju, näiteks erasõjaväelaste mõiste esile toomine infosõja kontekstis. Need on  inimesed, kes tegutsevad armee ülesandel ja armee heaks, ent kes ise ei kuulu sõjaväe süsteemi.

Vastustest käib läbi ka idanaabri propaganda põhimotiiv, et USA kasutab Eestit siin sõjahirmu õhutades enda huvides ära. Loe Propastopi postitust NATO-teemaliste propagandameemide kohta venekeelses meedias.

Andrei Manoilo foto autoriks on Jaanus Piirsalu, blogi avaldab pildi autori loal.