Propastop jõudis välismeediasse

30.06.2016

Aseri interfaksTundub, et ülevaatlik selgus propagandaküsimustes on see, mida avalikkus ootab. Igatahes leidis eelmisel nädalal avaldatud propagandatermomeeter meedias päris laia vastukaja. Kõige kaugemalt viitas mõõdikule Aserbaidžaani uudisteagentuur, Eestis kajastas uudist näiteks Postimees ja Läänlane, Kuku raadio tegi intervjuu blogi kaastöötaja Andres Lemberiga.

Propastopi tegevuse võttis jutuks ka Raadio 2 poliitikasaade Olukorrast Riigis (saatelõik alates 48.35).  Toome välja kaks tõsiasja, mida selles saates eksitavas valguses näidati.

Propastop ei tee ise propagandat

Raadiosaates kõlas korduvalt saatejuht Ahto Lobjakase arvamus, nagu tegeleks Propastop riikliku propaganda valmistamise ja levitamisega.

Selline käsitlus ei vasta tõele. Blogi üheks aluspõhimõtteks on tegelemine Eesti-vastase propaganda esile toomise, analüüsimise ja taustade avamisega. Väldime rangelt omapoolse vastupropaganda tegemist Venemaa desinformatsioonile. Mingist riigipoolsest propagandast ei saa blogi puhul juttugi olla.

Loe ka postitust, mis seletab, mis vahe on propaganda vastu võitlemisel ja vastupropagandal.

Siinkohal kutsume blogi lugejaid meie tegevusel silma peal hoidma ja viitama, kui eksime oma põhimõtete vastu, hakates tootma vastupropagandat või “riigipropagandat”. Parandame end ja toome meile tehtud kriitika esile.

Propastopis ei ole palgalisi töötajaid

Andrus Karnau avaldab samas saates arvamust, et nii kvaliteetset sisu, mida võib lugeda Propastopist, on võimalik valmistada vaid põhikohaga palgaliste kaastöötajate abil.

Seegi järeldus ei vasta tõele. Propastop blogi veavad ja korraldavad üksnes vabatahtlikud, kes teevad kaastööd oma ajast ega saa selle tegevuse eest ei Kaitseliidu kaudu ega kuidagi muul moel tasu. Blogi valmib just sellise, “paar tundi õhtuti” initsiatiivi käigus, mida Karnau võimalikuks ei pea.

Pildil kuvatõmmis Aserbaidžaani Interfaksi lehelt.