Delfi annab vastulöögi

06.05.2016

Kuvatõmmis Vesti lugu LinterVenemaa propagandakanali Rossija 24 uudistesates Vesti ilmunud saatelõik on avanguks tänavuses maikuises propagandarünnakus. Traditsioonilsielt saab Eesti enne 9. maid kätte järjekordse doosi võõraviha, venekeelsete tagakiusamise ja fašismi soosimise süüdistusi.

Propastop tunnustab venekeelse Delfi peatoimetaja Julia Rodina kirjutatud ülevaadet saatelõigust. Rodina seletab, mis täpselt kallutatud käsitlusena arvesse läheb ning lükkab ümber ka ilmselged valed. Just sellist rahulikus toonis analüütilist lähenemist me Eesti meedialt propagandast kirjutamisel ootame.

Loe võrdluseks, kuidas kirjutab saatelõigust Postimees. Saatelõiku nimetatakse propagandaks, sellele on võetud murelik kommentaar, kuid propagandaelemente pole esile toodud, veel vähem neid kummutatud. Ehk teeb Postimees seda mõnes tulevases loos.

Loe ka seda, miks nimetab Propastop Rossija 24 kanalit propagandakanaliks.

Foto postituse juures on kuvatõmmis saatelõigust.